RUK 120-kurssi juhli 50-vuotistaivaltaan Haminassa 6.-7.4.2016.

RUK 120 Haminassa juhlatunnelmissa

RUK 120 kurssi juhli 50-vuotistaivaltaan Haminassa 6-7.4.2016. Osallistuminen oli varsin runsasta: lähes 160 osallistujaa. Osallistujia juhlaohjelmaan ja kurssikokemuste muisteloihin oli kaikkialta Suomesta ja ulkomailtakin. Osa luonnollisesti halusi kokea RUK-tunnelmaa ja yöpyi Päärakennuksessa Varuskuntakerholla tapahtuneen kurssiveli-illan päätteeksi.

Juhlaseminaari tapahtui Maneesissa varsin ajankohtaisella teemalla “Venäjä, Venäjä, Venäjä”. RUK:n johtaja, eversti Markku Hutka kertoi ensin Jouko Tuunaisen avauksen jälkeen, millainen RUK koulutus on tänään. Juhlan teemasta alustivat kurssilaisemme suurlähettiläs Rene Nyberg, kenraalimajuri evp Kalervo Sipi ja kansanedustaja Eero Lehti. Kommenttipuheenvuoron käytti emeritusmeppi Esko Seppänen. Heillä kaikilla on kirjoitus osallistujille jaetussa julkaisussa “RUK 120, 50 vuotta sanoin ja kuvin”. Siinä löytää itsensäkin, koska kaikista komppanioista oli kurssikuvat ja muutakin. Jukaisua löytyy vielä halukkaille pj Olli Puntilalta..

Juhlaseminaaria edelsi ohjattu käynti RUK-museoon ja seppeleenlasku kaatuneiden reservinupseerien muistopatsaalla. Seppeleen laskivat puheenjohtajamme Olli Puntila, Veijo Pimiän ja Jussi Mannisen kanssa ja rukouksen piti pastorimme Jaakko Uronen.

Seuraavana päivänä pidettiin vielä Maneesissa RUK 120-perinneyhdistyksen vuosikokous. Perinneyhdistys on toiminut varsin aktiivisesti ja siihen liittyi taas 9 uutta jäsentä. Jäsenyhdistys on mm. järjestänyt varsin suosittuja matkoja sotahistoriallisille paikoille, joista ohessa on kertomuksia. Seuraava onkin jo syksyllä “Jääkärien jäljillä”.

Erkki Hämäläinen, VK

Kategoria(t): Matkakertomukset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.